Pages

2015. augusztus 14., péntek

Marie Forleo: Az elbűvölő nő│Book Review

Nincsenek megjegyzések:
 
"Érezted már valaha, hogy csodálatos dolgokra teremtettek? Mikor kislány voltál, tudtad, hogy valami különlegeset kell adnod a világnak? Mi, nők nagyon sokszor elveszítjük a kapcsolatot furcsa, női, saját nagyságunkról szövögetett álmainkkal, és férfias, sikert hajszoló álmokra cseréljük őket. Pedig jobban tennénk, ha elfogadnánk, hogy azért születtünk, mert küldetésünk van: be kell bizonyítanunk, hogy éppen olyan jól, vagy még jobban meg tudjuk csinálni, mint a férfiak. Mindannyian kétségbeesetten próbáljuk elérni, amiről azt képzeljük, hogy egyenlővé és boldoggá tesz minket – a sikeres karriert, a házasságot, a családot és a két gyereket –, és közben elfelejtjük, kik vagyunk valójában: briliáns, szexi és varázslatos, mással össze nem téveszthető lények.
Elfelejtettük, hogy az erőnk nem a férfiakkal való versenyzésben vagy az abban való erőlködésben rejlik, hogy hasonlítsunk hozzájuk, hanem abban, hogy elfogadjuk természetes női erősségeinket: az együttérzést, a belőlünk sugárzó varázslatot és a finomságot. Ösztönös gyógyítók és mesteri szeretők vagyunk. A szívünk tele van szeretettel, és fogékonyak vagyunk a spirituális igazságokra. Szexuális és női fortélyaink másokat is ösztönöznek, lelkesítenek és erővel töltenek fel. Rendkívüliek vagyunk." /Marie Forleo: Az elbűvölő nő/


Marie Forleo amerikai business- és life couch. A Marie Forleo International, a B-School és a MarieTv tulajdonosa. Előadásaival és YouTube csatornán futó videóival, immáron évek óta inspirálja és motiválja a közönségét. Azt tanítja nekik, hogyan legyenek hitelesek, kifejezők, valamint életerősek a jelenlétben rejlő energia segítségével.

Az elbűvölő nő: Minden pasi engem akar (Make Every Man Want You: How to Be So Irresistible You'll Barely Keep from Dating Yourself!) című könyve a tengerentúlon 2008-ban, hazánkban viszont nemrég jelent meg az Édesvíz Kiadó jóvoltából.

Már hónapok óta figyelemmel követtem a MarieTv adásait, amikor megláttam a kiadó webshopjában a könyvet és azonnal lecsaptam rá. Számomra a könyv írójának neve önmagában garantálta a minőségbeli elvárásaim, bár bevallom, sem az angol, sem a magyar címétől nem vagyok különösképpen elragadtatva.


A könyv három részből áll.
Az első rólad szól. Rólad és arról, mit is jelent pontosan az ellenállhatatlanság és miben rejlik. Ebben a fejezetben egyfajta szemléletformálás történik azzal kapcsolatban, hogyan állj hozzá a férfiakhoz és arról is szó esik, hogy mit NE tegyél, hacsak nem akarod elüldözni magadtól szerencsétlent.
A második részben már trükköket sorol fel Marie, amelyek ellenállhatatlanságodat csak még szembetűnőbbé varázsolják az ellenkező nem számára.
A harmadik részben gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat olvashatsz.
Tipp: Ne reménykedj abban, hogy Marie sejtelmes utalásokkal vezet rá a valóságra. Szókimondósága némelyik kérdésnél olyan hatással volt rám, mintha egy vödör jeges vízzel öntöttek volna nyakon.

A következőkben a TOP3 férfitaszító szokásról olvashattok:
#1: Görcsös ragaszkodás
Milyen viselkedésformák jellemzőek egy mindenáron ragaszkodó nőre? Ha mániákusan keresi, ellenőrzi a párját, csakhogy meggyőződjön affelől, hogy minden rendben van-e vele. Bizton hiszi, hogy csak a másik által érheti el a boldogságot és rendszeresen hangot ad az érzelmeinek és a hiányának. Folyamatosan kielégítetlen vágyat érez a férfi megerősítése iránt a külsejével és viselkedésével egyaránt.
Mindezek hatalmas súlyt helyeznek a másik vállára, amitől úgy érezheti, ha netalán hibázna, azzal is számolnia kell, hogy ő lesz a felelős a boldogtalanságodért. Ne felejtsd el: Ahhoz, hogy boldog légy, senki másra nincs szükséged, csakis magadra!

#2: Folytonos bizonytalanság
A bizonytalanság és a görcsös ragaszkodás kéz a kézben járnak, hiszen mindkettő a kóros önbizalomhiányra, és az abból fakadó a kétségbeesésre vezethető vissza, ami azt súgja a füledbe: "nem vagy elég jó".
Hányszor hagyta már el a szádat a "Még mindig szeretsz?", "Szerinted ő csinosabb, mint én?" vagy "Elég vonzónak találsz?" típusú kérdések?
A helyzet az, hogy a bizonytalanság és az önmagunkban való kételkedés természetes velejárói az emberi létezésnek. Az a nem mindegy, hogy leragadsz-e az ártó gondolatoknál vagy tovább táplálod a bizonytalanságot. Fogadd el magad! Engedd el a folytonos megfelelési kényszert! Szabadulj meg az ártó gondolatoktól!

#3: Kemény, megkeseredett hozzáállás
Azok a nők, akik keményen és megkeseredetten viszonyulnak az élethez, általában merevek és fáradtak. Túl komolyak, cinikusak és keserű a humoruk.
A legtöbbször a csalódás, az ebből származó, visszafojtott düh áll a háttérben. Sokan nem engedjük meg magunknak, hogy megtapasztaljuk a haragot, így hajlamosak vagyunk elnyomni azt magunkban. Ezzel csak egy probléma van: attól, hogy elnyomunk magunkban valamit, még nem fog eltűnni, éppen ellenkezőleg, egyre jobban felgyülemlik.
Hogyan szabaduljunk meg a megkeseredettségtől? A gyógyulás a megvilágosodással kezdődik. Ha abban a tévhitben élsz, hogy az élet vagy a férfiak rosszat akarnak neked, áldozati szerepbe bújsz. Próbálj meg más szerepet választani! Vedd kezedbe az irányítást! Szabadulj meg a dühtől! Add át magad neki, járja csak át a tested, majd engedd el! Ragyogj!


Az elbűvölő nő egy könnyen olvasható, humoros, mégis gondolatébresztő könyv. Bátran ajánlom mindazoknak, akik rá akarnak ébredni az ellenállhatatlanságukra, hogy aztán életigenlő szemléletben töltse a mindennapjait!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése