Pages

2017. január 5., csütörtök

#14 Bemutatkozik: Insane Volume Lash Styler, Big Bold Extreme│Szépség

Nincsenek megjegyzések:
 
Azt hiszem, hogy a szempillaspirál tipikusan a sminkelés azon „must-have” eszköze, amellyel kapcsolatban még annak is akad némi tapasztalata, akit cseppet sem hoz lázba egy-egy rúzs, vagy akár egy szemhéjpúder paletta látványa. Mondjuk anyukámnak akit bár egy leheletnyi korrektorra is alig lehet rábeszélni, a spirált alkalom adtán azért szívesen forgatja. Nem meglepő, hiszen egy gondosan kiválasztott példány – azáltal, hogy keretet ad a szemnek és éberebbé varázsolja a tekintetet –, különösebb macera nélkül, pillanatok alatt, már önmagában véve is megállja a helyét.
Rengeteg helyen olvastam már, részben magam is egyetértek vele, hogy szempillaspirálból elég a drogériás, azonban  az is szem előtt tartandó: a szem egy igen érzékeny szerv. Már a legkisebb behatásra elkezdhet könnyezni, bepirosodni, a kellemetlen, szúró érzésről nem is beszélve, amelyen a nem megfelelő sminktermékek használata csak még inkább súlyosbíthat, éppen ezért érdemes megválogatni, hogy mit kenünk a szemünk környékére.
A következő bejegyzésben egy-két alternatívát mutatok arra az esetre, amennyiben drogériákban – IsaDora Magyarország termékei a magas színvonalnak megfelelően magasabb, ugyanakkor még mindig drogériás - megtaláljátok a Douglas Parfümériákban - árkategóriába tartoznak – keresgélnétek megbízható szempillaspirálok után.


Az újdonságok nem feltétlenül kollekciókban érkeznek. Az IsaDora szempillaspiráljai ennek ékes bizonyítékai, nevezetesen az Insane Volume Lash Styler és a legújabb készítményük a Big Bold Extreme. Míg előbbi egy nyári, addig utóbbi egy téli újdonság, azonban mindegyiküket hetek, hónapok óta tesztelek, amelyeknek hála végre sikerült leküzdenem a spirálokkal kapcsolatos érdektelenségem.

Tudtad, hogy a ritkás, rövid és gyenge szempillák számtalan külső és belső okra vezethetőek vissza? Amennyiben szívesen megszabadulnál a problémától, érdemes átgondolni a következő kérdéseket:
● Fogyasztasz-e elegendő E-, B-, és C-vitaminban gazdag, minőségi ételt?
● Megfelelő mennyiségű ásványi anyagot juttatsz a szervezetedbe?
● Akadnak-e pajzsmirigy-, vagy a női hormonokat illető problémáid?
● Használsz vízálló szempillaspirált, amelyet csak erősen dörzsölve tudsz esténként eltávolítani? Viseltél-e sokáig, tartósan rögzített műszempillákat?


INSANE VOLUME LASH STYLER
A márkától jól megszokott, meglehetősen kifinomult kinézettel szemben, az Insane Volume Lash Styler, fényes, magenta színű tubusában kimondottan az "eye-catching" kategóriába tartozik. Legfőbb különlegessége azonban a spirál keféjében rejlik, amelyben egy tripla festékelosztó rendszert – egy-egy kétoldalas festék, és egy szembetűnőbb, félhold alakú festékgyűjtő – alakítottak ki a festék hatékony eloszlatása érdekében. Míg a félhold alakzaton erősebb sörték gondoskodnak a pillák nyújtásáról, elválasztásáról, addig a kefe egyenes oldalára már finomabb sörtéket álmodtak meg, így ezek hatékonyabban képesek eloszlatni a festéket.

● Illatanyagmentes, szemészetileg tesztelt
● Éjfekete szempillák eszméletlen dús hatással
● Egyedülálló kefe különleges, tripla festékelosztó rendszerrel a fekete szempillákért
● Krémes textúra
● Rugalmas, rétegezhető formula
● Intenzív fekete pigmentekkel
● Gyönyörűen ívelt szempillák
● Hosszan tartó hatás
● Nem csomósodik, nem kenődik el


A kefe valóban sok, inkább rengeteg festéket vesz fel, ezért nagyon, de nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, minek eredményeként rendkívül látványos és dús pillákat kapunk, akár már egy réteg felvitele után is. A szempillaspirál, az első néhány használatot követő sokkot, nemcsak beteljesítette a hozzá fűzött reményeimet, hanem egy magasabb mércét állított fel a szempillaspirálok számára. A tetemes festékfelvitel egyetlen, némileg zavaró hátránya, hogy hajlamos a szempillák összetapasztására, amelyet az apró tüskékkel, eleinte meglehetősen nehezemre esett szétválasztani. Mindezek tudatában spirálozva, mindössze néhány alkalom után ez a probléma viszont kiküszöbölhető, és az egyik leglátványosabb, legtartósabb hatást nyújtja, merthogy kézfázisú sminklemosó bevetésével is csak második nekifutásra tudtam maradéktalanul eltávolítani.

BIG BOLD EXTREME
Bizonyos kefeformákkal, mint a vékony fejű, nagyobb résekkel bíró kefékkel, sokkal jobban szét tudjuk választani és ívelni a pilláinkat, míg egy vaskosabb, sűrűbb, kuszább fejű kefével dúsabb hatást tudunk elérni. A Big Bold Extreme, amelynek személyében a dúsító szempillaspirálok termékvonala bővült tovább, éppen ez utóbbi technikára játszik rá, ugyanis büszkesége, hogy különleges keféjének köszönhetően könnyen rétegezhető és tartós hatást biztosít.

● Látványos és extrém dúsító hatás
● Krémes, rugalmas textúra, rétegezhető
● Extrém fekete
● Hosszan tartó hatás
● Nagyméretű kefe, hosszú és rövid sörtékkel

A szempillaspirál középvastagságú tubusa, amely nem mellesleg fekete-narancs színben tündököl – bár a magam részéről sokkal jobban örültem volna egy sokkal kifinomultabb, mondjuk egy matt fekete, bársony tapintású toknak – tökéletesen kézre áll, amelyből kicsavarást követően egy, a megszokottnál nagyobb kefe bukkan elő. Rövidebb, azonnali dúsítást célzó, és hosszabb, szempillák elválasztását szolgáló sörtékkel vegyesen ellátva. 


A vaskosabb kefével ellátott spirálok átka, hogy gyakran összekenik a szemhéjat, esetenként azzal együtt a kész szemsminket. A Big Bold Extreme esetében ez a veszély azonban nem áll fent, merthogy az éjfekete, sűrű festék felvitelét követően extrém gyorsan megszárad a pillákon. A szempillaspirál egyébként megbízhatóan tartja magát a nap folyamán, nem pereg le, és főleg nem kenődik szét. A festék bombabiztosan ül a helyén, teszi a dolgát, és csak a sminklemosó kitartó noszogatására mászik le a vattakorongra.
Egy szempillaspirál-hangsúlyos smink elkészítése esetben különösen fontos, hogy a műveletet a szemkörnyék alapozásával kezdjük, egy kimondottan erre a területre megálmodott korrektorral. Ezáltal nemcsak a karikáknak, sötétebb foltoknak tudunk búcsút mondani, hanem a szempillaspirál érvényesülését is megtámogatjuk kissé. Magát a műveletet csak ezután érdemes elkezdeni. Mindig kívülről befelé, a belső szemzug felé haladva és alulról a halánték felé húzva az ecsetet. Először mindig a felső pillákkal foglalkozzunk, ugyanis az alsókra egyáltalán nem muszáj festéknek kerülnie, legfeljebb azok tövére, de arra is csak kimondottan kevéske


EXTRA TIPP: Amennyiben „gyárilag” hosszú szempillákkal vagyunk megáldva, inkább mély színű, gazdag árnyalatú szempillaspirálokat válasszunk, sok pigmenttel megspékelve, hogy azok még inkább kihangsúlyozzák a pillák hosszúságát. Arra az esetre viszont, ha sűrű szempillaerdővel rendelkezünk, sokkal inkább a kefére helyeződik a hangsúly, merthogy olyanra van szükségünk, amely szépen szétválasztja azokat. Mindezek fényében, ha az IsaDora szempillaspiráljai közül egyet, de csak is egyet lehetne választani, akkor az Insane Volume Lash Styler mellett állnék ki, merthogy gyönyörűen megemeli az egyébként hosszú, de egyenes pillákat.

Szoktatok időnként új szempillaspirálokkal kísérletezgetni, 
vagy maradtok a beváltak mellett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése