Pages

2016. március 25., péntek

Inecto Naturals│Szépség

4 megjegyzés:
 
Ahogy A nőiességünk megélése című bejegyzésben olvashattátok, pszichológiai vizsgálatok által alátámasztott, hogy a lélekápolás mellett, bizony a külső szépség ápolásával is érdemes foglalkozni, hiszen azokkal, akiket szebbnek találunk kedvesebben bánunk, keressük a társaságukat, arról nem is beszélve, hogy a külsőnk az énkép alakulásában szintén rendkívül fontos szerepet játszik. A tavasz remek lehetőség kínál arra, hogy egy leheletnyit többet foglalkozzunk magunkkal, amelyhez remek alternatívát nyújtanak az Inecto Naturals termékei.


Az Inecto Naturals egy brit szépségmárka. Filozófiájuk szerint hisznek a természet erejében, éppen ezért minden egyes készítményüket maga a természet inspirálta. A kókusz-, és az argándió olajának hozzáadásával biztosítják a termékek gazdagon tápláló és hidratáló tulajdonságát. Az általuk használt alapanyagok mindegyike fenntartható forrásból származik, a termékeket pedig soha nem tesztelik állatokon.

Az Inecto termékek csomagolásáról az egyszerűségben rejlő szépség és a természetesség köszön vissza, amelyek magukban hordozzák a kókusz színvilágát. Mindenki számára elérhető árkategóriáról, és bő választékkal rendelkező termékcsaládról van szó, amelynek teljes tartalma: Gazdagon Tápláló Kókuszos Sampon, Hidratáló Kókuszos Hajkondicionáló, Hidratáló Kókuszos Hajregeneráló Pakolás, Csillogó Ragyogás Kókuszos Hajolaj, Gazdagon Tápláló Kókuszos Krémtusfürdő, Kényeztető Kókuszos Testápoló, Gazdagon Hidratáló Kókuszos Krém, Kényeztető Kéz-, és Körömápoló Kókuszos Kézkrém.

A márka készítményei közül főként a hajápolási termékek lopták be magukat a szívembe. Ezer meg ezer blogger, youtuber számolt már be a kókuszos sampon és hajbalzsam gazdagon tápláló hatásáról, számomra azonban a legkedvesebb Inecto Naturals termék a Csillogó Ragyogás Kókuszos Hajolaj és a Hidratáló Kókuszos Hajregeneráló Pakolás, annál is inkább, hogy a hajam meglehetősen vékonyszálú, ugyanakkor sok van belőle, hajmosást követően pedig rendkívül könnyen gubancolódik, így a könnyebb kifésülhetőség érdekében egy hajbalzsamnak és egy hajolajnak mindig a kezem ügyébe kell akadnia. 



A tesztelést rendkívül nagy reményekkel, és nem mellesleg a hajolajjal kezdtem. Előzőleg a Kallos: Hajvégápoló szérumját használtam, így akarva-akaratlanul, de a hajolajnak farkasszemet kellett vele néznie. Amit egyébként a kókuszolajról érdemes tudni, hogy felhasználásáról 4000 éves feljegyzések állnak rendelkezésre. Az egészségre gyakorolt hatását azóta méltatja az emberiség. A bőr-, és hajápolás legfontosabb alapanyaga a kókuszolaj, amely ápol, táplál, hidratál, és megvédi a bőrünket a környezet káros hatásaitól. 


A hajolaj 100 ml-es, pumpás adagolóval ellátott, vékony, hengeres üvegben kapható. Ez utóbbi rendkívül könnyűvé teszi a készítmény adagolását, amely enyhén sárgás árnyalatban úszik az üvegben, azáltal már-már ránézésre is garantálva az organikus összetevőket. Ígérete szerint ragyogóvá, vitalizálttá és puhává varázsolja a hajat. A hajolajból egy borsószemnyi adagot vittem fel a nedves hajvégeimre, majd remélve, hogy megkönnyíti a fésülködést, beledörzsöltem abba, azonban olaj ide, olaj oda, a termék ezen „kiegészítő funkciója” sajnos nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeket, ahogy az illatát övezőek sem. Kimondottan kedvelem a kókuszos illatokat, így a termékcsalád készítményeit kimondottan nekem találták ki, kiváltképp, hogy ezeknek a termékeknek nem kimondottan „KÓKUSZ”, sokkal inkább egyfajta kókuszos habcsók, vagy vattacukor illatára emlékeztetnek. Alig vártam egész nap magamon érezhessem az édeskés kókusz illatát, így némiképp csalódottan vettem tudomásul, hogy bár igazán selymessé, puhává és ragyogóvá varázsolta a hajam, az olaj illata a szárítást követően elillant, így szárítást követően, ha érezni szeretnénk az illatát, mindenképpen érdemes „utóolajozást” végezni a hajvégeken.



Így vágtam bele a hajregeneráló pakolás tesztelésének, amely az olajjal ellentétben egy 150 ml-es kiszerelés, a pumpás megoldás helyett az egyszerű, tubusos megoldást választották. Néhányan ez utóbbit a negatívumok közé listázzák, számomra viszont kimondottan megnyugtató, hogy nem kell közelharcot vívnom a cseppekért a pumpacsővel, hanem egy ollóval könnyedén kettévágom a tubust, és kinyerhetem belőle a maradék krémet. A pakolás már hófehér színben tündököl, és legalább olyan intenzív illatot áraszt magából, mint az olaj. Ebből egy diónyi adagot vittem fel a hajvégeimre, majd 3-5 percig hagytam, hogy tegye a dolgát. A pakolás állaga, az olajéval egyetemben jóval könnyedebb, mondhatni hígabb, mint a hagyományos társaiké, éppen ezért sokkal inkább hasonlít egy balzsamhoz, mintsem pakoláshoz. Öblítést követően kissé szkeptikusan megszárítottam a hajam, és elégedetten konstatáltam, hogy a kókuszos illat teljesen áthatotta a hajszálaimat, így nemcsak könnyed kókuszillatot kölcsönzött neki, hanem igazán élettel telivé varázsolta azt.


Az Inecto Naturals hajápolási termékei mindenképpen beteljesítik, amit ígérnek. Se többet, se kevesebbet. A hajolaj igazán lágy tapintásúvá teszi a hajat, és egészséges fényt kölcsönöz neki, viszont a pakolás kelti igazán életre azt. Mindkettőt jó szívvel tudom ajánlani nektek, mint a hétköznapi, hajápolási rutin kiegészítő termékei gyanánt.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődéseteket a termékek iránt: A hajolajat, és amennyire tudom a sampont és a balzsamot is a DM üzleteiben, a pakolást pedig a Tescoban is megtaláljátok. A www.takemeshop.hu weboldalon viszont mindkettőt, sőt a teljes termékcsaládot elérhetitek.


4 megjegyzés:

  1. Sokáig keresgéltem a számomra legmegfelelőbb testápoló után, mígnem ajándékba kaptam az Inecto argánolajos változatát. Ki nem állom, amikor zsíros- vagy ragacsos érzetet hagy egy termék maga után. Ez bevált. Az illatáért pedig odáig vagyok. :)
    Bár, még csak a testápolót próbáltam, de szeretnék majd több Inecto terméket is kipróbálni. Főleg a hajolajra lettem kíváncsi. Örülök, hogy megosztottad a tapasztalataid, így bátrabban merem én is kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi!
      Ennek őszintén örülök! :) Testápoló termékekről egyelőre nem tudok beszámolni, azonban egy viszonylag teljes hajápolási körképet már fel tudok vázolni az Inecto termékeket illetően.
      A legfrissebb tapasztalataim szerint a kókuszt az intenzívebb illatok kedvelőinek ajánlanám, míg az argánt, inkább a visszafogottabb stílust képviselőknek.
      Üdvözlettel: F. P. Diana

      Törlés
  2. Szia! Mint a blogod nagy rajongója szeretnélek megszólítani a Liebster Award vándorjelöléssel. Részleteket és a megválaszolandó kérdéseket a blogomon találod.
    https://mylifeasacoffeeaddict.wordpress.com/2016/03/31/the-liebster-awards/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Flowersfablifex!
      Nagyon szépen köszönöm a jelölést. Megtisztelő, hogy rám gondoltál!
      Üdv, F. P. Diana

      Törlés