Pages

2017. február 7., kedd

#15 Bemutatkozik: IsaDora - Cool Matt - Spring make-up 2017│Szépség

Nincsenek megjegyzések:
 
Néhány héttel ezelőtt, még jócskán a decembert taposva, azonban érkezett az IsaDora sminkmárkától egy újabb – korábban ugyanis már volt szerencsém közelebbről is megismerkedni néhány készítményükkel, amelyekről ide és ide kattintva megtaláljátok a véleményemet – csomag, amely a januárban debütáló Cool Matt kollekció egy-egy darabját rejtette magában. A termékek azóta kihasználhatóságuknál fogva a napi sminkrutinom szikla szilárd alapjait képzik. Már is mutatom, hogy miért!


A matt ajkak már egy ideje hatalmas reneszánszukat élik. Mostanra már szépen lassan, de minden márka előrukkolt egy, vagy akár több a trendbe passzoló kollekcióval. Az IsaDoráéban például többféle ajaktermék található. A kontúrceruzákhoz (Sculpting Lipliner Waterproof) színben passzoló rúzsokat nemcsak matt (Perfect Matt Lipstick) és fényes (Lip Desire Sculpting Lipstick), hanem hagyományos és folyékony változatban is elérhetjük. A magam részéről viszont messze az Ultra Matt Liquid Lipstick nyerte el a leginkább a tetszésem. 

ULTRA MATT LIQUID LIPSTICK
A folyékony rúzst habos, krémes állagánál fogva nem sorolnám a klasszikus "lip liquid" kencék közé, viszont ennek hála hihetetlenül kellemes érzés viselni. Az applikátor különleges formája pedig arról gondoskodik, hogy a lehető legprecízebben tudjuk követni a felvitel során az ajkak körvonalát. Remekül mutat felkenve, annál is inkább, hogy szépen kitölti a ráncokat, egyáltalán nem emeli ki a száraz részeket, sokkal inkább hidratálja azokat. Matt hatása ellenére, az ajkak teltebbnek tűnnek tőle, tartósságát tekintve messze túlszárnyalja a krémesebb rúzsokat. Az intenzíven pigmentált rúzsok a kollekció keretén belül a következő árnyalatokban kaphatóak: 07 Dolce Rose, 09 Vintage Pink és 11 Cool Mauve. 


Szó szerint fülig ért a szám, amikor megpillantottam a palettát. Azon túl, hogy a Cool Matt kollekció termékei, és azok színei is egy az egyben lefedik az ízlésemet, régóta szerettem volna megkaparintani egy tisztességes minőségű példányt, a márka neve pedig már önmagában véve garantálja azt.

EYE SCULPTOR BAR - Highlight & Contour
A fényes, fekete kompakt paletta, amelyet belül egy keskeny tükörrel is elláttak, rendkívül jól zárható, és könnyedén tisztán lehet tartani. Belülre négy matt és egy fényes árnyalat került. Egytől-egyig gyönyörűek, pigmentáltságukat tekintve pedig nem meglepően kiemelkedőek.
Míg a paletta első tagjával tökéletes alapot biztosíthatunk a sminkünk számára, addig a másodikkal és harmadikkal kontúrozhatunk, a negyediket az optikai hatás fokozásához, végül a gyöngyházfényűt a szemöldökcsont, esetleg a belső szemzug kiemeléséhez használhatjuk. Ez utóbbi az egyetlen a palettában, amely nagyobb csillámokat tartalmaz, amelyből szeretek egy keveset a szempillatőhöz tenni, némi extra, mégis visszafogott ragyogás kedvéért.
Külön díjaztam, hogy a palettába semmiféle applikátort nem suvasztottak, viszont a kollekcióban Double Ended Eye Shadow Applicator néven szerepel egy kétvégű applikátor azok számára, akiknek szükségük lenne rá. Míg a szivacs részét a szemhéjpúder satírozásához, addig a természetes szőrből (sterilizált finom kecske-, és póniszőr) készült ecsetet a highlighter eloszlatására használhatjuk.Első pillantásra egy rendkívül ígéretes összeállításnak tűnik, viszont az elmúlt évek tapasztalatai nyomán addig nem hagyom magam elvarázsolódni, amíg bele nem nyúlok a paletta színeibe. Ezúttal egy hihetetlenül bársonyos, már-már krémes, de mégis porózus textúrába ért az ujjam, azáltal biztosítva, hogy könnyedén egymásba fogom tudni dolgozni azokat. A használat során sem csalódtam a színekben, amelyeket gyönyörűen lehetett építeni és keverni is. A szemhéjpúder használat során mesésen simult a szemhéjamra, szélei különösebb nehézség nélkül elsatírozhatóak. Tartósságát sem tudnám semmiféle kifogással illetni, bár az tény és való, hogy egy-egy alkalommal sikerült megülepednie a szemhéjam barázdáiban.

A szemkörnyék kiemelésére a márka az Eye Lifter Duo Highlighter névre hallgató, kétvégű, matt és gyöngyház árnyalatú ceruzájával is megörvendeztette a közönséget, míg a csodaszempillákról a szintén januári újdonságok között jeleskedő Big Bold Extreme Ultimate Volume Mascara mellett, Flashing Volume gondoskodik. A szemöldökszépészet terén is bizony érdemes belekukkantani a kollekcióba, annál is inkább, hogy a Precision Brow Pen Waterproof a szemöldökszálhoz hasonló vékony vonalakat ígér. Az arc selymesen fénylő ragyogásáért a Perfect Blush új árnyalatai – Coral Glow és Cool Pink –, a körmökről pedig a Gel Nail Lacquer Matt Top Coat és a Wonder Nail ugyancsak debütáló színei – Nude Attitude, Dolce Rose és a Cool Mauve – gondoskodnak.


A klasszikus, letisztult, roppantmód elegáns vonulatnak, és nem mellesleg a minőségnek megfelelően, a kollekció darabjai árban is magasabb kategóriát képviselnek, amelyre viszont megéri egyszer-egyszer elcsábulni. Egy-egy színből elég nagy mennyiség került a palettába, így egy darabig nem kell aggódni sem, hogy elfogyna. 

 Mennyire vagytok oda a matt kollekciókért?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése