Pages

2015. június 12., péntek

Ki vagyok én, hogy írónak nevezzem magam?

Nincsenek megjegyzések:
 
Múlt héten kaptam egy levelet, amelyben a következőt kérdezték: "Mi kell ahhoz, hogy valaki író lehessen?" Bevallom, az üzenetet olvasva zavarba jöttem, mert annak ellenére, hogy hivatalos formában soha, sehol nem tanultam írni, az oldalaimon már a kezdetektől fogva íróként mutatkoztam be. Tartottam is attól, hogy néhányan nagyképűségként könyvelnék el, miközben minden egyes bejegyzés feltöltése előtt megfordul a fejemben: Ki vagyok én, hogy megosszam másokkal a gondolataim? Hogy van bátorságom ahhoz, hogy egyáltalán írónak nevezzem magam?

Egy valamit tudnotok kell: Író vagyok, mert írok. Nem azért, mert bárhol tanultam volna, hanem azért, mert évek óta, nap mint nap gyakorlom. Az írás az életem része. Ettől érzem magam egésznek.Azt hiszem, hogy néha napján, legyen szó az élet bármely területéről, mindannyian elbizonytalanodunk a hozzáértésünket illetően. Íme néhány tipp Marie Forleo-tól, arra az esetre, ha a lelkesedés helyét átvenné bizonytalanságból adódó frusztráció!

#1 Tekints beszélgetésként az írásra, majd írd le, ahogyan beszélsz!
Gyakorlati tipp: ha megbénít a megfelelési kényszerből fakadó félelem, pattanj fel és rázd le magadról a frusztrációt! Gondold végig, akár magadban, akár hangosan, hogy miről és hogyan szeretnél írni, ezután már könnyű dolgod lesz.

#2 LSC method! Learn, Share & Credit!
A TOP 5 hazugság a kreativitásról című bejegyzésemben ugyan már volt szó róla, mégis újra és újra felmerül az eredeti ötletek hiányából fakadó probléma. Ezúton is szeretném kihangsúlyozni: az eredetiség nem ott kezdődik, hogy bizonyos ötletek csak és kizárólag a te fejedből pattannak ki, hanem annál, hogy TE hogyan használod fel őket! Hallottál egy jó gondolatot? Tanultál valami nagyszerűt, amiről úgy gondolod, hogy érdemes lenne megosztani másokkal? Gyerünk! Kapcsold össze a tanultakat a saját tapasztalataiddal és írd meg őket! Egy valamit mindig tarts szem előtt: mindig jelöld meg a forrásaid! Ahelyett, hogy azt közvetítenéd az olvasóid felé, hogy: "Hé, figyelj csak! Ez a gondolat az én fejemből pattant ám ki!" sugalld azt: "Hé, figyelj! Találtam valamit, ami téged is érdekelhet!". A kettő között van különbség.

#3 Ne arra gondolj, hogy "Miért is írnám le?", hanem "Miért NE írnám le?"
Az, amit szeretsz csinálni, erőt ad. Arra sarkall, hogy minél többször csináld. Miért hagynád abba? Ez az egyik ajándékod, egy az erősségeid közül. Ki tudja, talán éppen ez a te küldetésed, amiért erre a világra születtél! Azzal, hogy nem használod ki a benned rejlő tartalékokat, másokat, talán éppen azokat, akiknek a lehető legnagyobb szükségük lenne rá, fosztasz meg az írásaidtól.Follow my blog with Bloglovin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése