Pages

2017. április 3., hétfő

Remington Keratin Therapy Pro│Szépség

Nincsenek megjegyzések:
 
Nagyon, de nagyon háklis tudok lenni a hajammal kapcsolatban. Annak ellenére, hogy a legkevésbé sem, vagy legalábbis nagyon minimális szinten értek a különféle hajviseletek elkészítéséhez, számomra mindig is eszméletlenül fontos volt, hogy akárhová menjek, szépen formázott, ápolt hajjal jelenjek meg.
Arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben, egy termékteszttel egybekötve (köszönet érte: My Beauty Tools) megmutatom nektek, melyik az a hajviselet, amelyiket mostanság a legtöbbször elkészítettem a hétköznapok során.


A készülék használata előtt megmostam a hajam. A kétszeri samponozáshoz a számomra mostanság nélkülözhetetlennek számító Fructis-Grow Strong sampont használtam a Garniertől, amelyet a hozzá tartozó balzsammal egészítettem ki. Az esetek többségében egyébként is igyekszem a különféle termékcsaládok egyes tagjait együtt bevetni, hogy a bennük található hatóanyagok váll-vállvetve, ahogy megalkották őket, tökéletes harmóniában fejthessék ki a hatásukat a hajamon. A balzsamból nagyjából egy diónyi adagot nyomtam a tenyeremre, és belemasszíroztam a hajvégeimbe. 2-3 percig hagytam állni a hajamon, végül leöblítettem. Egy száraz törülköző segítségével átdörzsöltem a hajam, és turbánba csavarva 5-10 perc erejéig hagytam, míg a törülköző a lehető legtöbb nedvességet felszívja. A hajam egyébként már közvetlenül mosást követően is hihetetlenül egyenes, így nálam a legnagyobb kihívást annak hullámosítása jelenti, az esetek többségében ugyanis mire körbeérek egyszer a tincseimen, azok kirúgják magukat, és kezdhetem előröl a procedúrát. A hajmosást a Fructis – Miraculous Oil Brushing Express olajjal folytattam, ebből pedig egy borsónyi adagot vittem fel a hajvégeimre. Ezzel a célom általában az, hogy megkönnyítsem az egyébként hihetetlenül gubancolódó, vékonyszálú hajam kifésülését, másrészt felvértezzem azt a hőkezelés káros hatásaival szemben. A fésülködés után, némi extra dúsítás kedvéért újabban a Taft-Volume Mousse megaerős hajrögzítőhabját vetettem be. A hajszárítást először hajkefe nélkül, később pedig annak használatával végeztem, egészen addig, amíg a hajam el nem érte a 80%-os szárazságot, és csak ezután fogtam bele a formázásba, hogy egy kicsit rendezettebb hajviseletet kapjak végeredményként.


A hétköznapok során a hajamat illető elképzelés általában egy klasszikus, nőies viselet, szépen megemelt hajtövekkel és egy lágy hullámmal a hajvégeken. A megvalósításban ezúttal a hagyományos hajszárító és kefe kombináció helyett a Remington Keratin Therapy Pro hajformázót hívtam segítségül, amellyel kapcsolatban meg kell, hogy mondjam: nagyon, de nagyon elégedett vagyok az általa kreált végeredménnyel.


Magáról a készülékről érdemes tudni, hogy a Remington által kifejlesztett Keratin Therapy termékcsalád tagja, amelynek különlegessége, hogy hajformázó termékeiket újgenerációs keratin és kerámia bevonattal látják el, így elérve a haj megdöbbentően egészséges kinézetét.

● Újgenerációs keratin és kerámia bevonat
● 2 hőmérséklet-, és sebességfokozat
● Könnyen szabályozható, kétirányú forgási lehetőség
● 2 tartozékfej: 50 mm és 40 mm átmérőjű thermo kefe
● Tartozékfej kioldó gomb és biztonsági zár funkció
● Körbeforgó vezeték, akasztófül
● Teljesítmény: 1000WA termék használatával kapcsolatban tehát a legfontosabb tudnivaló, hogy a készülék nem a hajszárító kiváltására szolgál, hanem a félszáraz haj formázására. Ehhez, ha sok időm van, akkor kisebb részekre osztom a hajamat, és részről-részre haladok a hajtövektől a hajvégekig, de az is megesik, hogy éppen fordítva. A végeredményt ezzel a készülékkel nem igazán lehet elrontani. Míg a hajtövek esetében extrém, extrém, extrém dúsítást érhetünk el, addig a hajvégeknél lágy esésű, légies hullámokat csempészhetünk a mindennapi hajviseletünkbe.
A formázás során egyedül arra érdemes figyelnünk, hogy megfelelő nagyságú tincseket válasszunk le, nagyjából akkorákat, amik kényelmesen befedik a hajkefét. Ez utóbbiból két különböző méret is a rendelkezésünkre áll. A magam részéről a kisebbet preferálom mind a saját hajam, mind anyué beszárításához.
Hogyha már anyu hajánál tartunk: csoda, amit azzal művelt. Még az enyémnél is vékonyszálúbb, ritkásabb hajjal rendelkezik, és ez olyannyira így van, hogy az ő haját nem is kell előszárítani a formázáshoz, hanem bőven elegendő, ha az egyes fokozaton formázgatom, mire csodásan meg is szárad, és gyönyörű tartást értünk el vele nem egyszer, nem kétszer. A saját hajamnál többnyire már a kettes fokozatot szoktam használni, bár eleinte, amikor még csak barátkozunk a forgófejjel – átok rá! –, addig érdemes az egyes fokozattal dolgozni. A forgófejre visszatérve: türelem, türelem, türelem! Azoknak, akik hozzám hasonlóan fikarcnyit sem értenek a hajformázáshoz, bizony szükségük lesz némi gyakorlása, viszont a jó hír: forgófej használata nélkül is csodásan lehet vele formázni


Szükségem volt egy-két – oké, annál egy kicsit több – használatba vételre, mire ráéreztem a készülék rendeltetésszerű használatára – nehogy megijesszen titeket, mert ez kizárólag a személyes, speciálisan hajformázást illető fogyatékosságomra vezethető vissza , sőt onnantól kezdve, hogy ráállt a kezem, a hajformázó nálam teljes mértékben kimaxolta a praktikusságmérőt, merthogy – Adta Isten! – nem kell többé a tükör előtt hajkefével és hajszárítóval zsonglőrködnöm ahhoz, hogy némi tartást adjak a hajamnak.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődéseteket a Remington Keratin Therapy Pro készülékét illetően, ide kattintva - nem mellesleg gyönyörű kedvezménnyel - be is szerezhetitek azt. Még valami: nemrég értesültem róla, hogy a Remington elindította Instagram Nagykövet felhívását, amelynek keretén belül 12 szerencsés lánynak lehetősége nyílik választani a mesés hajformázók közül, hogy aztán megoszthassák a véleményüket a közösségi média felületein. A jelentkezés menetéről, további részletekről ide kattintva olvashattok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése