Pages

2016. május 15., vasárnap

TOP 5 hazugság a kreativitásról

Nincsenek megjegyzések:
 
„Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb: legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogyan már most tudják, mivé akarsz válni valójában.” /Steve Jobs/


Emberek milliói rendelkeznek egy titkos vagy éppen nem titkos, mindenesetre kihasználatlan kreatív élettel, amelyben az önmegvalósítás lehetőségét látják. Ebben a demotiváltsággal küzdő társadalomban persze csak kevesen képesek elindulni ezen az úton. Többségünk a végtelenségig össze van zavarodva, úgyhogy ahelyett, hogy tudatosan élnénk a mindennapjainkat, inkább ide-oda csapódunk, folyamatosan azt kérdezgetjük magunktól: „Mihez kezdjek az életemmel?”, mert elveszettnek lenni is kényelmesebb annál, mint belevágni az ismeretlenbe és dolgozni a céljainkért.

Arról, hogy elveszettnek érzed magad, a tetteid tanúskodnak a legjobban.

   Hiszek a kreativitás erejében. Kevés olyan dolog létezik a világon, ami ekkora erőt tud belénk pumpálni. Arról nem is beszélve, hogy kreatívnak lenni és alkotni valamit senki másról nem szól, csak rólad! A lehető legjobb módja annak, hogy visszahozd magad az életed középpontjába, hogy aztán eredményes választ tudj adni az előzőnél, egy jóval célravezetőbb kérdésre, miszerint „Ki akarok lenni valójában?”

Az önfejlesztés sosem megy egyik lépésről a másikra, a helyzeten pedig az sem segít, hogy a legtöbb ezzel foglalkozó könyvben felelőtlen ígéretekkel, sőt hazugságokkal kecsegtetik az olvasót.

 
Íme a TOP 5 hazugság, ami a kreativitás útjában áll:

1.)„Nincsenek eredeti ötletek!”
A kreativitás nem az eredetiségről szól, ugyanis egy ötlet önmagában véve nem lehet sem új, sem eredeti, sem nagy, csak is akkor, ha időt és energiát szánsz rá, és kihozod belőle a legtöbbet. Alapvetően nem az számít, hogy egyszer már kipattant valakinek a fejéből az ötlet, hanem az, hogy TE hogyan használod fel. A másoláson egyébként is mindenki keresztüllát, úgyhogy ne ez legyen a célod, hanem az, hogy megszerzett tapasztalataidat valami sokkal nagyobba, jobba vagy másba fektesd bele!

2.) „Ha egy nap 48 órából állna...”
Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Néha még saját magunknak is hazudunk a kényelem érdekében, úgyhogy ha valamire nem találsz időt, azt valószínűleg nem akarod eléggé.

3.) „Kövesd az álmaid!”
Az álmok képzeletbeliek, a célok viszont megvalósíthatóak. Egyet sose felejts el: előfordul, hogy változik a prioritásunk. Teljesen normális, ha meggondolod magad, és megváltoztatod a céljaid.

4.) „Néhányan szerencsésen születnek, mások meg...”
Ostobaság azt hinni, hogy valaki azért jutott el valahová, mert szerencsés. A valóságban ugyan olyan keményen megdolgozott a sikerért, mint bárki más, ha nem jobban. Sose felejtsd el, hogy az, amit te látsz, csak a történet fele, és valójában fogalmad sincs arról, mi zajlott le a háttérben. Mindannyiunknak megvannak a magunk erősségei és gyengeségei. Ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy még csak meg sem próbálod kihozni magadból a legjobbat!

5.) „Az lehetsz, ami csak akarsz...”
Sajnos, vagy nem sajnos, senki sem lehet tehetséges mindenben, és ez egyben azt is jelenti, hogy azokon a területeken, amiken kevésbé vagyunk jók, a sikerre való lehetőségeink szintén jóval kisebbek, csakhogy mindenkinek van valami, amiben jó. Az élet arról szól, hogy játszunk az erősségeinkkel és kitapasztaljuk a határainkat. Keresd meg azt a területet, amelyben ki tudod bontakoztatni a kreativitásod!

A kreativitás eleve adott, velünk született képesség. 
Ha hiszed, ha nem, mindannyiunkban benne van. Egyedül az nem mindegy, hogy felhasználod-e vagy sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése