Pages

2016. június 11., szombat

#5 Bemutatkozik: FeMini Box│Lelőhely

Nincsenek megjegyzések:
 
Valami fantasztikus van készülőben. Mondom mindezt annak tudtában, hogy az Örsi-Korényi Szilvi és Pál Piri által megálmodott, és FeMini Box névre keresztelt meglepetésdobozka néhány napon belül a nagyközönség számára is elérhetővé válik. A hazai viszonylatban meglehetősen egyedülálló, tematikus boxokban – mára már gyakorlatba ültetett tervek szerint –, hazai tervezők, alkotók és designerek, ízig-vérig Nőknek dedikált termékei lapulnak majd.



A lányok külön-külön megalapított gyermektextil vállalkozásaik (Mirifay Design és ByPippa) mellett, mondhatni az azokból származó tapasztalatoknak köszönhetően döntöttek úgy, hogy közös projektbe fognak, és elindítják Magyarország első női, tematikus meglepetésdoboz szolgáltatását. Szilvi és Piri az elmúlt évek során testközelből is szemügyre vehették a hazai dizájnerek korlátozott érvényesülési lehetőségeit, ami pedig ezután történt, az méltó példaként szolgálhat bárki számára: MEGTEREMTETTÉK A LEHETŐSÉGET. Ráadásul nemcsak maguknak, hanem azoknak a hazai alkotóknak, akiknek innovatív kreálmányaikkal, a bizonyos okokból limitált mozgástér miatt egyébként nem ismerkedhetnénk meg. A kézműves piacok és vásárok járása sem adatik meg mindenki számára, ám ha mégis, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a potenciális vásárlókban hiába van meg az igény az egyedi, különleges portékák beszerzésére, sokszor csak megnézegetik a kézműves termékeket, de mivel ezek jócskán többe kerülnek a bolti tömegáruknál, így általában elállnak a vásárlástól. Arról nem is beszélve, hogy az alkotók igen kevés százaléka rendelkezik saját üzlettel, márpedig élőben megfogni, megtapintani a terméket hatalmas hatással lehet a vevőre, és a vásárlási szándékára. 

A FeMini Box egy kéthavonta megjelenő meglepetésdoboz-szolgáltatás, amelynek kiadásai egy-egy a "nők érdeklődési világához közel álló" témát dolgoznak fel. Az éppen aktuális témáról, valamint a doboz összeállításában közreműködő designerek neveiről, jócskán a megrendelési idő előtt fellebbentik a leplet, így mindenkinek lesz ideje átgondolni, hogy mennyire áll hozzá közel az adott téma, és benevez-e a dobozra. Minőséget illető garanciáért elegendő bekukkantani a Mirifay Desing és a ByPippa oldalára. 





A debütáló dobozka témája – amely egyébként a Helló Bébi kiadás nevet kapta, és olyan (leendő) Anyukáknak ajánlják, akiknek a gyerkőce 0-1 éves – korántsem meglepő, hiszen maguk a FeMini megálmodói is édesanyák, és jelenleg otthon babáznak. A gyerekek, a férjeik, a háztartás-, és a vállalkozásaik vezetése mellett persze kevés idejük marad egyéb elfoglaltságokra, de valahogy mégis működik. Szeretik, amit csinálnak, és valójában, el sem tudják képzelni, hogy ne ezzel foglalkozzanak. A családjuk pedig 100%-osan támogatja őket a terveikben.





A boxok egyébként négy-öt hazai tervező kézi készítésű termékét,  két kisebb bónuszterméket, és egy Femini Magazint fognak tartalmazni. Ez utóbbiban egyrészt a bemutatkozó tervezőkről, termékeikről, egy-egy személyesebb interjú keretein belül olvashatunk részletesebben, továbbá az aktuális témához illő szakmai cikkekben is elmerülhetünk, másrészt a magazinban további magyar tervezők és dizájnerek kuponjaira szintén ráakadhatunk. A kezdeményezés lényegében "házhoz viszi" a dizájnereket, miközben termékeik azt súgják a fülünkbe: 

"Hello, ez vagyok én! Nézd meg, fogd meg, őrizd meg, használd, hisz szeretettel készítettem! Remélem, tetszik, amit látsz! Ha van kedved, gyere, és nézd meg a többi termékemet is!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése