Pages

2016. június 21., kedd

#6 Bemutatkozik: Cotton Ball Lights - Hungary│Lelőhely

Nincsenek megjegyzések:
 
Épp a szobafelújítási projekt kellős közepén jártam, és alternatívákat keresgéltem a beltéri hangulatvilágítást illetően, amikor rábukkantam erre a bizonyos gömblámpás-megoldásra. Mit mondhatnék? Azonnal beleszerettem. El is határoztam, hogy elkészítem a lámpasor "homemade", és egyúttal jóval költséghatékonyabb verzióját, csakhogy a tavaszi félév valósággal kiszipojozta belőlem az energiám, és a kreativitásom minden cseppjét, éppen ezért egyáltalán nem volt kedvem nekiállni tapétaragasztóval pancsolni. Így esett a választásom a Cotton Ball Lights termékeire, amelyek gyönyörűséges golyóbisai, és persze a belőlük áradó hangulat minden várakozásomat felülmúlta.


TUDTAD?
A gömbök egytől-egyik kézi készítésűek (!), amelyeket pamutcérnából, rizslisztes ragasztóval állítanak össze, és további, egy napos szárítás következtében válnak teljesen merevvé.

Fel is vettem a kapcsolatot a Cotton Ball Lights csapatával, amelyről utóbb kiderült, hogy egy remekül megkomponált, klasszikus családi vállalkozást takar, üzenetük pedig tökéletesen egybevág az általam képviselt értékekkel. Takáts-Rezsu Emese a következőképp mesélt a kezdetekről: "A második gyermekünk születése után hoztuk meg a döntést, hogy saját lábra állunk, és megvalósítjuk azokat a féltve őrzött álmainkat, amiket már előtte is régóta dédelgettünk. A művészet, a design közel áll hozzánk, része az életünknek, tehát evidens volt, hogy ez az a terület, amivel foglalkoznunk kell. Így hoztuk létre a webshopunkat."

A gömblámpasor összeszerelése már önmagában véve is remek kikapcsolódást nyújt. Nincs más dolgunk, mint a gömbökön (átmérő: kb. 6,5 cm) található, megközelítőleg 3 mm-es lyukon egy kisebb vágást ejteni, és a rátuszkolni az égők fejére.

Némi segítség az összeszereléshez:


Mindenképp be szerettem volna számolni a blogon erről a remek vállalkozásról, illetve termékeikről, azáltal minél több emberhez eljuttatva, ily módon illusztrálva a MINŐSÉG fogalmát. Bár egy darabig húztam-halasztottam a bejegyzés megírását. Szerettem volna kivárni, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön a szobámban. Megvárni, mire a gömblámpácskáim is megtalálják a végleges helyüket, merthogy az égősornak számtalan felhasználási módja ismeretes.

A gömblámpák ugyanis a lakás bármely pontján megállják a helyüket, kültéren-, és beltéren egyaránt kiváló opciót jelentenek. A gömblámpasort feltekerhetjük a lépcső korlátjára, vagy akár egy fa törzsére, de egész egyszerűen, mintegy fürtként le is lógathatjuk, attól függően, milyen térbeli adottságokkal rendelkezünk. Kerülhet az ünnepi-, és a hétköznapi étkezőasztalra a maga szépségében, de be is dobhatjuk egy kosárba, üvegbe vagy vázába, hogy odabentről ragyogjanak. Arról nem is beszélve, hogy akár egy tematikus party, vagy egy egyszerű grillezés kiegészítőjeként szintén megteremti a megfelelő hangulatot.


Mesiék először a külföldi magazinokban fedezték fel a gömblámpákat. Mindez három évvel ezelőtt történt, azóta gyakorlatilag évekig tartott, míg sikerült megállapodniuk a forgalmazói jogokról a világ egyik legnagyobb gyártójával. Azóta is folyamatosan azon igyekeznek, hogy nyitott szemmel járják a világot, és adoptálják azokat a dolgokat, amelyekkel ők maguk is könnyen azonosulni tudnak.


A gömblámpák immáron rengeteg gyerkőc álmát őrzik éjszakánként. Míg a fehérbe hajló árnyalatok – peach, white, cream, stone, light pink, light blue, chalk grey, ivory – mind-mind a pure vonalat képviselik, azáltal olyan hatást keltve, mintha épp egy felhőn lépkednénk, leginkább a kislányok szobájába valóak, addig a fiúkéba akár egy sötétebb színekből álló variánssal is előállhatunk: royal blue, mouse, stone blue, stone, soft grey. Mennyire csodás elnevezéssel bírnak már csak a gömböcskék is, ugye?



A magam részéről mostanában élek-halok a naturális enteriőrökért. Kevés szín, letisztult terek, természetes hangulat, amelyhez tökéletes kiegészítőként funkcionálhat egy hófehér, vagy akár egy, a föld színeit felvonultató gömblámpasor. 


Sorolom tehát az okokat, amiért érdemes beruházni egy-egy szettre:

● a gömblámpák a lakás bármelyik pontján megállják a helyüketnapközben különleges dísze a helyiségnek, míg felkapcsolva meghitt hangulatot kölcsönöz neki
● választhatunk előre összeállított kollekciót, de akár mi magunk is kiválogathatjuk milyen színű gömbökkel szeretnénk találkozni egy égősoron belül (nemrégiben debütáló Hello Hungary című kollekciójukban pl. olyan összeállításokkal találkozhattok, mint a Szürkemarha, Balaton, Éjjeli Tisza stb., ezek mindegyikét a magyarországi helyek, állatok, növények inspirálták)
● további variálásra ad lehetőséget, hogy különböző hosszúságú, elrendezésű kábelek közül válogathatunk (ezekkel kapcsolatban egy profi alkalmazást is kifejlesztettek a weboldalhoz, hogy a vásárlók fel-, és lekapcsolva is megtekinthessék összeállításaikat)
● a gömbök szívformában, vagy nagyobb méretben, lámpaburaként funkcionálva is kaphatóak

További érdekesség: A Cotton Ball Lights, de mondhatnám úgy is, hogy a ClassHome csapata fogékony a kisebb-nagyobb projektekhez az esküvőktől kezdve, a konferenciákon át, egészen a nagyszabású filmforgatásokig. A Quimbyvel készített reklámfilm sorozathoz 800 hófehér gömböt és még további pár száz színes gömböt is felhasználtak a gyártók.



Válogassatok tehát bátran a kínálatukból, 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok megbánni!

Éljen a  #kapcsoldfelteis!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése