Pages

2015. november 25., szerda

Katy Evans: Real - Valós│Könyvajánló

Nincsenek megjegyzések:
 
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó, 2014
Oldalszám: 400 oldal
Goodreads: 4,29
Besorolás: NA, romantikus, realista

Némi fáziskéséssel ugyan, de néhány héttel ezelőtt a kezem ügyébe akadt Katy Evans debütáló regénye a Real /Valós/. Az egykori Ulpius-ház gondozásában jelent meg hazánkban, egy hosszabb, new adult sorozat első részeként. Bársonyos tapintású borítójával, amelyen a REAL felirat fényes és kiemelkedő egyértelműen az eyecatching kategóriába tartozik, annak ellenére is, hogy választhattak volna a főszereplőhöz jobban illő borítóképet.


Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…
Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.
Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.
Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

Brooke Dumas sportkarrierjét illető számításait keresztülhúzó térdszalagszakadás nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő volt a számára. A sérülést követően elhatározza, hogy a továbbiakban rehabilitációs trénerként fog segíteni mindazoknak, akik hozzá hasonló problémákkal küzdenek.
Egy este ő és Melanie barátnője egy underground bokszmeccsen vesznek részt, ahol Brooke elhűlve figyeli a női szurkolói tömeget, amelynek tagjai valósággal meg vannak veszve egy Remington Tate nevű bokszolóért. A srácnak viszont Brook kell. Csak ő. Egyetlen pillantás elég volt ahhoz, hogy ez kiderüljön.
Remy munkalehetőséget kínál a lánynak, hogy aztán együtt utazzanak városról városra, szigorúan betartva a munkakapcsolatra vonatkozó szabályokat. Egyelőre. Az elfojtott szexuális feszültség ugyanis az első pillanattól kezdve érzékelhető. A srác mindennél jobban vágyik Brooke közelségére, azonban visszatartja a múltja és a sötétebbik oldala, amelynek visszaszorításához minden erejére szüksége van.
Brook úgy tűnik vállalja a kockázatot, így egyre közelebb kerülnek egymáshoz, csakhogy ez több embernek is szemet szúr. Remy ellensége, Skorpió, nem habozik felhasználni ellene a kínálkozó lehetőséget.


Szerettem ezt a könyvet. Annak ellenére is, hogy vulgáris.
Remington Tate karaktere átgondolt és szépen felépített. Az ő személyisége és annak bonyolultsága emeli ki ezt a könyvet a többi new adult közül. Amit a leginkább értékeltem vele kapcsolatban az a józan esze volt. Az, hogy tisztában van önmagával és a korlátaival. A múltja ellenére sem menekül önpusztításba, hanem megpróbálja leküzdeni a démonait.

Brooke karaktere feledhető. Számtalanszor éreztem úgy, hogy az írónőnek csupán Remington személyiségével kapcsolatban vannak határozott elképzelései, miközben Brook megrekedt az "Anastasia-féle" epekedésnél. Ennek a vágyakozásnak köszönhetően a szereplők képtelenek voltak egyeztetni a szándékaikat. Sokszor támadt az a benyomásom, hogy Remy hiába szeretné közel engedni magához a lányt, ahányszor kísérletet tesz erre, Brooke képtelen tovább látni a külsőségeknél. A cselekmények folyamatosan alátámasztják a lány sekélyességét, ami összeférhetetlen a történet elején róla kialakított képpel és hiteltelenné vált a karaktere a szememben. A balesetéből fakadó lelki fájdalmak folyamatosan említésre kerülnek, viszont rendkívül felületesen. Az alvilági élethez hű körülmények megteremtését díjaztam, viszont a Skorpiót illető magánakcióját már annál kevésbé értékeltem.

"Szeretem. Nem simán valami csillag nekem, hanem az egész kibaszott ég. 
Ő a Nap, meg a galaxis összes bolygója."

Ajánlom mindazok figyelmébe, akik a könnyed történetek kedvelői, beveszi a gyomruk a vulgáris szóáradatot és nem riadnak vissza a szexualitástól a könyvekben.

☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése