Pages

2016. október 9., vasárnap

#12 Bemutatkozik: Lilyhome.hu│Lelőhely

Nincsenek megjegyzések:
 
Néhány hónappal ezelőtt hihetetlenül izgalmas feladatnak néztem elébe, gyakorlatilag azóta is vadul bújom a lakberendezéssel kapcsolatos blogokat és shopokat, ugyanis végre valahára lehetőségem nyílt felújítani ezt-azt a szobámon. Míg korábban a sötétebb színek hoztak lázba, újabban élek-halok a minimál skandináv stílusért, amely pasztell színvilágának köszönhetően rendkívül könnyedén kombinálható a már meglévő bútorokkal, ha esetlegesen nem szeretnénk, vagy nem engedhetjük meg magunknak a vadonatúj darabok beszerzését. A felújítási munkálatokat így viszonylag olcsón sikerült kihoznom, hiszen a falfestésen túl, a már meglévő bútorokkal operáltam, azokat egy-egy kisebb darabbal, mint a rengeteg kacatot elnyelő komóddal egészítettem ki, az új textilekről nem is beszélve.
Ezúttal a Lilyhome.hu kínálatából hoztam némi ízelítőt, ahol többek között csodás-mesés textilek – abban különös hangsúllyal az ágyneműhuzatokra és az ágytakarókra – közül válogathattok, hogy aztán feldobhassátok vele a hálószobátokat!


A Lilyhome.hu ötletének megvalósítása nevezetesen Sercan Önalan nevéhez fűződik, aki már évek óta készült egy ehhez hasonló projekt megvalósítására. "A legtöbb ember ideje jelentős részét otthon tölti, ha az alvási időt is beleszámoljuk, akkor az jó esetben a nap egyharmada. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között tölti ezt az időt, milyen hangulatban ébred. Ehhez nagyban hozzájárulnak a színek, minták, anyagok, stb. Ezt tartjuk szem előtt. Mi is lehet jobb annál, hogy egy fáradt, dolgos nap után hazaérkezve bedőlhetünk egy gyönyörű, minőségileg kidolgozott ágynemű ölelésébe?"

A márka kínálatában alapvetően négy területen – Hálószoba, Fürdőszoba, Konyha és Dekoráció – találkozhatunk termékekkel, abban is különös hangsúllyal a legkülönfélébb ágyneműhuzatokra és ágytakarókra. Ez utóbbiak széles, ugyanakkor folyamatosan bővülő választékában, biztos vagyok benne, hogy (a) mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, vagy (b) elveszik a bőség zavarában. A magam részéről egy kezemen nem tudom megszámolni, hány mesés darabbal találkoztam a kínálatban. A választottam ugyan az "Ági Kedvence Ágyneműhuzat Garnitúra" lett, az "Orientális Motívumok", az "Andalucia" és a "Fehér Virágmintás Ágyneműhuzat" legalább annyira felkeltette az érdeklődésem, arról a varázslatos "Mixscarlet" darabról nem is beszélve. Meg az "Esti Árnyakról". És, azok a brutálisan szép ágyneműtakarók! Első szülött gyermeket is odaadnám azért, hogy egy "Szürke Pamut Ágytakaró" borítsa az ágyamat. 100% pamut! Ez azért elég jól hangzik, nem? Szóval tényleg gyönyörűek a termékeik. Nyugodt szívvel berendezném belőlük az otthonomat. Kiváltképp, hogy tudom, milyen elhivatottság áll a márka hátterében.


1.) Miért erre a névre esett a választásotok?
Az otthonunkban volt egy gyönyörű, már-már émelyítő illatú királyliliom, amelynek szépsége és illata betöltötte a lakás minden terét. Egyik nap, miután felébredtünk a barátnőmmel, elképedve megállapítottuk, hogy ilyen jót még életünkben nem aludtunk. Innentől kezdve egyértelmű volt, hogy Lilyhome névre fogjuk keresztelni a márkát, hogy ezt a pihentető, édes álmot hozó alvást termékeinkkel át tudjuk adni a vásárlóinknak. Szerencsére a cégtársak is maximálisan egyetértettek az ötlettel.

2.) Milyen stílusban, értékek mentén forgalmazzátok a termékeiteket? Mit gondoltok, miben és mennyiben tudtok a konkurenciától eltérő szolgáltatást nyújtani a potenciális vásárlók számára?
Nagyon sok visszajelzést kapunk, hogy rugalmasan, gyorsan reagálunk az egyedi kérésekre is. Lehetőség van megtekinteni, megtapintani az anyagokat, mert a webshopok esetében sokszor nem derül ki az anyag pontos színe vagy tapintása. Azokra a lehetőségekre koncentrálunk, amelyeket a nagyobb cégek nem engedhetnek meg maguknak, mi viszont meg tudjuk azokat valósítani, azáltal előnyt kovácsolva belőlük. Bevezettük, hogy Budapest területén akár 2 órán belül kiszállítjuk a megrendelt portékát – ez egy egyedi kezdeményezés, és nagyon népszerű.

3.) Milyen forrásból szerzitek be az általatok forgalmazott termékeket?
Számtalan kutatás után sajnos azt kellett megállapítanunk, hogy a magyar forgalomban kapható ágyneműk nem képviselik a vásárlók által elvárt minőséget, éppen ezért termékeinket Törökországból szerezzük be. Köztudott ugyanis, hogy itt kiemelkedő minőségű textilek, egyedi, itthon nem kapható mintákkal készülnek.

4.) Mely darabokat tartjátok a debütálásotok óta a legkelendőbbeknek?
A legkedveltebbek a modern, ugyanakkor elegáns ágyneműhuzatok, ágytakarók. Mindezek mellett még a zuhanyfüggönyök élveznek nagy népszerűséget, mert a minták "összecsengésével" egységes lakásdekorációt tudunk létrehozni.

5.) Melyek lehetnek a leggyakrabban elkövetett hibák az ágyneműválasztás terén? A praktikum vagy az esztétikum számít manapság hangsúlyosabb szempontnak?
Nem hibának mondanám, hiszen egy-egy szempont felülírhatja a másikat. Ha valaki beleszeret egy gyönyörű ágyneműhuzatba, amely mondjuk nem 100% pamut, az majdnem olyan értéket képvisel számára, mint a tiszta renforcé anyagból készültet választaná, amely bár jobb minőségű, de ha a minta nem nyeri el a tetszését, csalódni fog. Úgy gondolom, hogy mindenki a saját szempontjai szerint választ. A praktikum és az esztétikum között pedig eddig nem tapasztaltunk szignifikáns különbséget, annál is inkább, hogy a termékeink mindkét kategóriában jól teljesítenek.

6.) Milyen árkategóriában keres, mekkora összeget szán a többség a hálószobában hasznosítandó textilekre?
Az átlag körülbelül 15.000 Ft értékben vásárol. Ez részben talán annak is köszönhető, hogy ettől az összegtől kezdve ingyenes kiszállítást kínálunk.

7.) Milyen fejlesztési ötleteket tartogattok még a tarsolyotokban? Mennyiben tervezitek a konyhai, vagy akár a fürdőszobai felszerelések palettájának bővítését?
Természetesen folyamatosan kutakodunk és fejlesztünk. Ki fogjuk terjeszteni a termékpalettánkat az említett területekre is. Az, hogy milyen termékekkel… Maradjon egyelőre meglepetés!

Ne felejtsetek el bekukkantani a fürdőszoba szekcióra se, merthogy valami brutálisan szép fürdőszobai szettekkel találkozhattok! A Chailland madárkái pillanatok alatt elrabolták a szívem!


8.) Mekkora súllyal esik nálatok latba a szezon, avagy készültök-e különlegességekkel a közeledő ünnepekre?
Nem szeretnénk, és úgy gondoljuk, hogy egyetlen sikerre törekvő cég sem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a szezonális ajánlatokat. Különlegességekkel, akciókkal, szezonális kollekciókkal készülünk az ünnepekre.

9.) Mit súgnak a tapasztalataitok a marketing fontosságáról?
Nem súgnak, hanem kiáltanak! Különös hangsúlyt fektetünk a webshop révén az online marketingre, csapatunkban többen is ezzel foglalkoznak. Szerencsére a számok minket igazolnak.

10.) Milyen lelőhelyeken bukkanhat rá a "közönség" a termékeitekre? Milyen terjeszkedési tervekkel rendelkeztek?
Az internetes keresőoldalakon és a közösségi felületeken természetesen megtalálhatóak vagyunk. Már rendelkezünk visszatérő vásárlókkal is, akik nemcsak a hírlevelünkre iratkoznak fel, hanem nap, mint nap böngészik a kínálatunkat.És, még azt is összeszedtem nektek, milyen szempontok alapján érdemes ágyneműt választani. Szó szerint leesett az állam, mekkora tudatossággal lehet kezelni a különféle textilek közötti válogatást. A téma eddig kimerítette nálam a tájékozatlanság fogalmát, bár ez korántsem meglepő, hiszen még egy egyszerű ágyneműfelhúzás során is közelharcot vívok.

ÍGY VÁLASSZ MAGADNAK ÁGYNEMŰT

▪ Mindent a párnákról
Nem is gondolnánk, de a megfelelő párna kiválasztása kulcsfontosságú tényezőnek számít a pihentető alvás érdekében, és nem csak kényelmi szempontból! A test és a fej közötti megfelelő vér-, energia ellátás szempontjából a legfontosabb, hogy stabil, ugyanakkor a nyak-, váll-, és a hátizmokat alvás közben laza tartásban alátámasztó párnát szerezzünk be. Szempont még, hogy milyen pozitúrában alszunk, ugyanis az, aki többnyire hanyatt alszik, magasabb párnát igényel, mint egy hasonfekvő, így manapság már nemcsak kivehető töltettel rendelkező darabok vásárlására nyílik lehetőségünk, hanem a jobb üzletekben annak komfortjának kipróbálására is.

▪ Pehelykönnyű paplanok
Szó szerint. A nagymamáink által töltött, toll és pehely keverékének köszönhető, súlyos dunyhákkal szemben, manapság már a pehelypaplanok fogynak a legnagyobb számban, hiszen ezek is adják a legnagyobb komfortérzetet. A pehelypaplanok mellett töltetként még szóba jöhet a szintetikus (pl. poliészter), növényi szálas (pl. bambusz) és az állati eredetű (pl. gyapjú). Mindegyiknek megvan a maga-maga előnye és hátránya, mint a gyapjúpaplan esetében a hőkiegyenlítés és az allergizáló hatás. A mai paplanok egyébként kiválóan moshatóak házilag is, ehhez általában elegendő a 40-60ᵒC, hátránya viszont, hogy jóval nagyobb száradási időt igényelnek.

▪ Alapanyagok és szövési módozatok bűvkörében
A tudatos ágyneműhuzat kiválasztásának kulcsa, hogy nem csábulunk el a gyönyörűséges minták láttán, hanem elkötelezzük magunkat az évszakhoz leginkább alkalmas alapanyag és szövési módok mellett. Ez utóbbi szabja meg ugyanis, milyen hatást fejt ki az ágynemű alvás közben. A hidegebb idő beálltával a flanel huzatok között érdemes keresgélni, amelyek nem mellesleg a pamut alapanyag felhasználásával és vászonszövéssel állítanak elő, méghozzá oly módon, hogy felbolyhozzák az anyagot, így nemcsak több levegőt tudnak megkötni, hanem az izzadtságot is könnyedén fel tudja szívni. A poliészterből készült huzatok ezzel szemben jóval kevesebb verejtéket kötnek meg, ezért nyugtalanabbul is alszunk bennük. Amennyiben ezeket átfuttattuk az agyunkon gondolkozhatunk el azon, hogy egy kedvezőbb árú, vászonszövésű terméket, vagy egy magasabb árkategóriás szatén, esetleg jacquard szövésű garnitúra mellett tesszük le a voksunkat.

▪ Csak praktikusan
Az ágyneműhuzatok esetében a praktikum főként a vasalhatóságot jelenti. A szaténok előnye, hogy minél minőségibb alapanyagból készítik, annál kevésbé szorul rá a vasalásra. A szaténszövés ugyanis a nagyobb szállebegésnek köszönhetően tapintásra hűsebb és kellemesebb hatást biztosít, ezért használata kimondottan a melegebb idő esetén javallott. A krepp anyagok a nátronlúggal való kezelése révén mosást követően azonnal visszanyerik a bordás hatásukat, éppen ezért teljesen felesleges lenne emiatt vasalót fogni a kezünkbe, így tökéletesen alkalmasak gyerekek, kollégisták vagy idősek számára.

▪ Végül a mintákról
A dekoráción túl, az ágyneműhuzat lecserélésével, a minták játékával is rengeteget dobhatunk egy-egy szezonhoz illő hangulat megteremtésén, főleg, hogy az ágyneműhuzat, vagy esetlegesen ágytakaró képzi a szobában az egyik legnagyobb összefüggő felületet. A gyakorlott háziasszonyok havi mosásban javasolják az huzatok mosását, amelyeket a minták megóvása érdekében kifordítva helyeznek be a mosógépbe, és néhányuk még egy kevés lágyítást szolgáló ecetet és fertőtlenítő hatású teafa illóolajat csepegtetnek az öblítő rekeszbe a hagyományos folyadék mellé.

Tipp Martha Stewarttól: Tartsd a nagypárna huzatában a hozzá tartozó takaró-, és kispárnahuzatot, így a garnitúra egy darabja sem fog elkallódni, és még a fejedre sem fog borulni, amikor előveszed!


Bízom benne, hogy hasznosnak találtátok ezt a néhány soros lelőhelyajánlót, és persze a tudatos ágyneműválasztást illető tippeket. A magam részéről rengeteget tanultam már csak a témát illető kutakodásból is, és hálásan köszönöm, ha idővel ti is megosztjátok a nálatok bevált tippeket és trükköket! Amennyiben felkeltettem az érdeklődésetek a Lilyhome meseszép termékei iránt, egészen bátran kattintsatok: www.lilyhome.hu, vagy megtaláljátok őket a Facebook-on is: Lilyhome.hu címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése