Pages

2015. július 29., szerda

TOP 3 Spiritualizmusra vezető tipp

Nincsenek megjegyzések:
 
A spiritualizmusban általában egészen addig nem hisznek az emberek, ameddig az élet térdre nem kényszeríti őket. Kivárják azt a pillantot, amikor úgy érzik abban a pillanatban megnyílik alattuk a föld, rájuk szakad az ég, és bizton állítják: kizárólag egy felsőbb erő ránthatja ki őket abból a negatív élethelyzetből, amelyben megrekedtek.
Ezt onnan tudom, hogy velem is így történt.

Az elmúlt egy évben megtapasztaltam, hogy milyen is az, amikor a sors a tudtunkra adja: "Ne haragudj, de rossz irányba mész!". Ezutóbbit javarészt nem a legkellemes formában tette, ki tudja, talán éppen azért, hogy biztosan meghalljam az üzenetét.


Korábban már írtam arról, hogy mit is jelent számomra a spiritualizmus, ezúttal pedig összegyűjtöttem nektek néhány tippet, ami segít meggyökereztetni az életetekben a felsőbb erőkbe vetett hitet.

1.) Ismerd fel a hétköznapjaidban a gurut!
A guru szó szerinti jelentése: valaki, aki a tudás fényével áraszt el, megvilágosít minket, de korántsem egy fehér ruhás, megvilágosodott személyre kell gondolni, aki besasszézik az életünkbe és egyik pillanatról a másikra megteremti számunkra a tökéletes harmóniát. Guru lehet bárki vagy bármi, legtöbbször egy negatív szituáció, ami józanítólag hat ránk. Éppen ezért a legtöbbször ezek a traumák a leghatékonyabb, spontán tanítóink. Ezeknek köszönhetően indulunk el az úton, a többi már csak rajtunk múlik. Az ősi, keleti mondás szerint ugyanis a mester akkor jelenik meg, ha a tanítvány készen áll, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy felismerjük azt.

TIPP: Vedd körbe magad gurukkal! Értsd: Olyan emberekkel, akik inspirálnak.
Ők lesznek azok, akik elősegítik a szellemi fejlődésed.

2.) Tanulj meg imádkozni!
Állítom, hogy a mai ember elfelejtette, hogyan kell kérni, azzal viszont tisztában van, hogyan követeljen. Az ima nemcsak a kéréseinket közvetíti az univerzum felé, de van egy rendívül hasznos funkciója a "két lábbal a földön" típusú emberek számára is: képes letisztázni az emberben, hogy mire vágyik valójában. Ima lehet egy hagyományos Miatyánk, vagy néhány egyszerű mondat, dalszöveg, de kereshetünk magunknak egy mantrát is!

TIPP: Gabrielle Bernstein: Történhetnek csodák című könyvében számos mantráról és meditációs gyakorlatról olvashatsz, ahogy Youtube csatornáján irányított meditációs videókkal is találkozhatsz!



3.) Adj hálát!
Létezik egy buddhista tanmese, miszerint egy szerzetes az erdei úton sietett, csakhogy nem vette észre az éppen útjába akadó követ, így megbotlott és hasra esett benne. Érdemes átgondolni, vajon mi mit tennénk adott esetben? A szerzetes bosszankodás helyett felállt, leporolta a ruháját, majd megkereste a követ és a homlokához érintette azt, ami Keleten a hódolat kifejezése. Ezután azt mondta: "Köszönöm, Mester!" Hogy mi ennek a tanmesének a lényege? Életünk során folyamatosan szembetalálkozunk buktatókkal és akadályokkal, amelyeket nem azért kapunk, hogy gátoljanak bennünket, hanem azért, hogy a fejlődésünket szolgálják! Ahelyett, hogy bosszankodnánk rajtuk, érdemes lenne hálát adni nekik és elgondolkodni azon, miért kaphattuk őket.

TIPP: Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a hálanapló vezetése, ami első hallásra ostobaságnak tűnhet, mégis segít meglátni az életünk apró szépségeit!


Gabrielle Bernstein könyvét ide kattintva megrendelheted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése